RSS

::awesome day::

it's an awesome day!


jalan- jalan sopink, makan & tgk muvi dgn Isya :)

we're having our lunch @ Mango Chilly..and we're gossiping bla bla bla
we're having our shopping @ Romantika, the whole garage for those English-deco-fan
we're having a window shopping @ Jusco AU2, we buy nothing..
it's much cheap than KK Home Deco, and they got discount too!! grab it!
see what i brought home...weeee



it just rm15!!! will put on my coffee table

and we're watching No String Attached..so cool, hilarious..bet u wont stop laughing!!! and suddenly i felt in love with Ashton Kutcher, damn hott! hehehe~~a terrific movie to make your day!

in a nutshell, i love my day today!!!! weeeeee~~~~~~

p/s: tomorrow have to work again *sighed*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jom deko-deko rumah bujang

dah lame x menulis dalam blog ni..
sbbnye malas..banyak benda sebenanya nak ditulis
tp takpelaa
simpan sndiri2 sudaaa..hehehe
btw, aku sdg mencari2 idea untuk mendekorasi umah ala English style
cite dia mcm ni
dah nak hampir 7 bulan duk kat umah ni..tp decorate ala kadar je
yelaa..pikir2 balik buat ape susah2 nak beli tu ini..awak tu duk sorang
bujang lagi, umah sewa lak tu..tp ntahla..da mmg tabiat sy tak suke duk umah apa ade je..
at least mesti nak ade sofa, ade tv, ada dining table sbbnya, sejuk hati memandang..hehe..
tp tula.agak myesal sket sbb beli sofa bed-instead of sofa biasa tu..and beli glass dining table..haish..hari2 la dok mengelap cermin ea..rase cm nak beli set sofa n dining table baru je..tp dah tentu2 nye membazirrrr!

so, after 7 months duk kat umah ni sorang2 dgn sewa rm600, apartment je..last2 decide to do something la dgn umah ni..dulu time myewa kat salak tinggi, umah aku ala kadar je..xde sofa..ade meja makan n tv je..huhu..pastu time raye, students dtg, leh siap dorang sound, 'la, umah lecturer biasa je..ingat gempak..' kuang hajo btul! seb baik la awak tu studentsss..dah sah2 time tu baru mula keje kot.. pastu duduk pulak dgn housemate yg mmg lgsung xnak myumbang ape2..men sedap belasah org punye- da sah2 mmg malas nak beli kan..kao rosak ke ape wat dek je. sbb tu la smpi la ni sy suke myewa sorang-serik!! bila da tuka keje, alhamdulillah bajet lebih sket so boleh la beli apa yg perlu..mula2 washing machine, pastu sofa, dining table, then baru dua bulan lepas beli fridge..kalo nak beli skali mati laaaaa mane nak gagau duit ye tak..

sebelum ni mmg x terperasan aku ni meminati hiasan ala inggeris..tp tdi dok tgh kemas2 umah, baru prasan brg hiasan dlm umah ni byk white clour, bunga2..td beli table cloth pun nak gak yg ade bunga2 kecik tu..siang tadi pegi cari langsir sliding door..langsir lame ade tp tu la gatal nak tuka angin konon..penat je dekat lima jam jalan sana sini..dok2 beli skali tak match lak dgn kaler sofa bed tu..adusshh..so esok je la pegi carrefour balik nak tuka..beli kat c4 je senang...mls nak cari daaa.. bila tuka langsir tadi baru prasan, langsir mak sponsor ni adela warna krim bunga2 kecil..apekahh?? so dari situ, da mmg ternyata cita rasaku sememangnya dekorasi ala inggeris..hahahaa..tp jgn expect umah aku ni ala2 inggeris yg serba mewah tu..ni hiasan ala kadar je sbb sy ni masih lom kawin..da tentu kalo kawin nanti da lain citenye pulak..so tak jadila nak sakan mendekorasi tu..huhuhuhh..ni la antara hiasan2 yg konon2 ala english style tu


ni rak kasut sebenarnya..hahaha..tp da dihias mcm tu..cantik la sikit mata memandangkan :)



ni bukan nak tunjuk ubat, ni nak tunjuk bekas merah tu..cantik kan? beli kat wangsa walk..kat kedai english style tu..lupe name dia :) so pasni, xde la sepah2 lagi ubat2 ku lg..


bantal ni beli kat pagoh, murah je..rm8 satu..rugi x beli 4 pcs..kalo x penuh je sofa tu..hehehe..

rak kasut tadi..sume barang2 ats tu except frame n kincir angin tu beli kat kedai lain..box tu m3 je. candle stand tu rm12 n kincir tu rm5 je..murah2 je kan..hehe


so, esok..cadang nye nak g tukar langsir kat c4..pastu kalo rajin g kedai english style kat wangsa walk tu..hehe..tp tu la lemah sket kalo nak p wangsa walk ari ahad..sbbn ye ramai orang..hurmmmmmm...

okelaaa..nak tido dulu..nite!

p/s: tiba2 dpt idea tuk mengecat kaler rak2 dalam umah ni kpd warna putih..hahaha..tp sbb banyak keje skang, later la yer... :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Thank You!"

aloha ~~~~


happy holiday to me! wee~
i just arrive @ pd around 1 pm 
and fortunately the weather is very fine
hope it will last till Yatt's wedding
another 2 days left for her solemnization
i could bet that she's nervous, excited rite now..hehehe


alone @ home today, i filled my time by watching korean drama.
it's been airing at tv3 from 3-4pm every monday- friday.
the title is Thank You. let's check out the drama synopsis..



Synopsis

Dr. Min Ki Seo went to Blue Island to fulfill his deceased girlfriend’s last wish to find the single mother and her little girl who was infected by HIV and to apologize to them on her behalf as she had unknowingly given the girl tainted blood when she was being treated at the hospital. Lee Young Shin, the single mom, was having a hard time caring for her grandfather who has Alzeimer’s and keeping her daughter’s HIV condition a secret while teaching her how to live with it. Min Ki Seo was an arrogant person who looked down on people and in meeting Lee Young Shin who accepted her fate and tried to make the best of it despite all odds, he slowly changed for the better and became a warm and caring person.

Cast
Jang Hyuk as Min Ki Seo
Gong Hyo Jin as Lee Young Shin
Shin Sung Rok as Choi Suk Hyun
Kim Sung Eun as Suh Eun He


the best part is : when Ki Seo @ Gisuh trying his best to find people with B type blood for Yeongshin. Poorly, the operation is held at a health centre and not at the hospital and they're having blood shortage. it's raining heavily that night but both of the doctors run here and there knocking neighbours' door in a hope to find donaters. Yeongshin is in a critical stage and she might die if there are no blood transfusion. None of the neighbours appear to help. All effort is useless till Sukhyun come and undergo the blood donation. Gisuh who having a fight with his dad, call upon him since his father is a doctor too. 


the critical scene


Sukhyun ni mcm ade muka Faliqhakim Wee~my student..agagaga


Jang Hyuk aka Gi Suh

Bom and her father, Sukhyun


little poor Bom

Bom's grandpa


p/s: all this while, i thought teacher is the most honourable profession. but after watching the scene, i cud say, profession as a doctor is absolutely tough and stressful and yet completely honourable. saving people's life does not only mean saving the soul but it do save people's hope, dreams and future. Thank you, doctor!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS